işü

Dukan Diyeti İle Zayıflama

Dukan Diyeti, ünlü isimlerin doğum sonrasında hızlı kilo vermesini sağlayan diyet olarak tanındı. Son yıllarda çok sayıda insan tarafından denendiği bilinen bu diyet, zararları ile de çok tartışılır oldu.Tek yönlü bir beslenme sunan bu diyet programı, kalp ve diyabet hastaları için önerilmiyor. 4 aşamadan oluşan Dukan Diyeti, ilk aşamasında bir hazırlanma dönemi sağlıyor. Ortalama 1 hafta süren bu dönemde, protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Yenilecek et ve süt ürünlerinde kesinlikle yağ bulunmaması gerekiyor. Öğün ve miktar kısıtlaması ise bu dönemde yok. Karbonhidratlar, ilk dönemde hiç tüketilmemelidir. Günde 1 yemek kaşığı yulaf kepeği yenilmesi gerekiyor.

İçerdiği lifler sayesinde, yulaf kepeği, tok hissettiriyor ve vücudu temizliyor. İkinci aşamaya geçildiğinde, kişi bir miktar da olsa motive olmuş oluyor. Bu aşama, diyet başında hedeflenen kiloya ulaşana kadar sürdürülüyor. İlk aşamada tüketilen gıdalar, aynı biçimde tüketilmeye devam ediliyor. Beslenme programına, 2 günde 1 defa yenilmek üzere, ıspanak, lahana, brokoli ve kabak gibi sebzelerin eklenmesi gerekiyor. Mısır, tatlı patates ve tüm nişasta içeren sebzeler, yenilmeyecekler listesinde yer alıyor. Üçüncü aşamaya geçildiğinde, aynı şekilde beslenme devam ederken, karbonhidratlar da menüye dâhil oluyorlar. Portakal ve tahıl ekmeği de yenilebilirler listesine ekleniyor. Haftada 1 kez, istenilen bir tatlı yemek de serbest bırakılıyor. Ancak porsiyon küçük tutulmalıdır. Üçüncü aşamanın süresi ise, bu aşamaya kadar verilen kilolar üzerinden hesaplanıyor. 

Diyete başlandığından beri 5 kilo verildi ise, bu 10 ile çarpılarak, üçüncü aşamaya 50 gün boyunca devam edilmesi gerektiği anlaşılıyor. Son aşamadan, kilo sabitleme aşaması olarak söz ediliyor. Hayat boyunca bu aşamadaki beslenme alışkanlığının sürdürülmesi öneriliyor. İstenilen her şey, küçük porsiyonlar halinde olması şartıyla yenilebiliyor. Yalnız her haftanın hep aynı gününde yalnızca protein yenilmesi gerekiyor. Bununla beraber, hiç aksama olmadan, her gün 1-1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği yenmesi gerekiyor. Asansör kullanılmaması, merdiven çıkılması ve günde 20 dakika yürüyüş yapılması öneriliyor. Günde en az 2 litre su içmek gerekiyor.Dukan Diyeti, uygulayan kişilerde ilk zamanlarda aşırı halsizlik yapabilmektedir. Bu sebeple spor yapılmamalıdır. Bağırsak hareketlerinde değişiklik gözlemlenebilir. Bu belirtilerin zamanla geçtiği belirtiliyor. Hızlı kilo verdiren bu diyet, çok kişi tarafından tercih edilse de, alternatif olarak, çok daha sağlıklı zayıflamanın sağlanabileceği diyetler de mevcuttur.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI