işü

Enginarın Faydaları

Enginar için efsane degere sahip bir gıda dersek yalan söylemiş olmayız. Bir kaç yılda yapılan bazı çalışmalarda enginarın insan saglıgı için büyük yarar sagladıgı kanıtlanmıştır. Özellikle ebeveynler tarafından bebeklere mutlak suret ile yedirilmesi gereken bu besin türü,büyüme ve gelişme için ideal bir sebze çeşididir. Enginarın bileşeninde bulunan antioksidanların faydası ile bedenimizde bulunan bir çok zararlı toksin maddeyi etkisiz hale getirmektedir. 

Senede 1 defa 40 günlük enginar kürü yapan bireylere her gecen gün oldukça fazla rastlanıyor. 40 gün ard arda enginar tüketerek gerçekleştirilen enginar kürünün faydası ile vücudumuzda bulunan çok sayıda toksin bileşenini etkisiz hale getirerek aynı zamanda karacigeri daha saglıklı bir yapıya kavuşturur. Vücutta bulunan toksin maddeleri uzaklaştırmak için 40 gün ard arda enginar tüketimi ne kadar etkili bilinmez ama, son zamanlarda yapılan önemli bir arastırmanın sonucunda öne çıkan sonuçlar enginarın vücut için önemini güçlendiriyor.


Yapılan çalışmalarda

1-   Enginarın fazla düzeyde antioksidan madde içerdigi öne çıkıyor. Enginarın bileşeninde olan quersetin ve    rutin adlı antioksidanlar özellikle kansere karşı bedenimizi muhafaza ettigi gibi aynı zamanda ise kalp için'de yarar saglamaktadır

2-   Enginar'ın kimyasında cyanic asit adlı madde kötü kolesterolü en düşük seviyeye indiriyor ve iyi kolesterolün salgılanması için vücudu besliyor.

3-   Enginarda barındırılan fazla oranda lif yapısı kan şekerinin dengelemektdir. Şeker ile mücadele eden hastalar için zeytinyağlı veya et ile hazırlanmış enginar yemeği, gıda kalitesini oldukça güçlü bir hale getirmektedir.

4-   Enginarın karaciğeri kuvvetlendirdigi düşüncesi, yapılan çalışmalarda da ön plana çıkıyor.

Enginardan mutlak olarak en büyük faydayı görmek için; mevsimine göre ikindi yada akşam ögünlerinde sıklık ile tüketmeliyiz. Zeytinyağlı enginarın yanında özellikle havuç+ patates+ bezelye içeren gıdalar kalitesini ve tadını arttırır. Enginarın dış yüzeyini temizlemeden hazırlanan enginar dolması da geleneksel yemek klasiklerimizden birtanesidir. Enginarı özellikle salata şeklinde ögün aralarınızda tüketmeniz dengeli beslenme adına büyük fayda saglamaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI