işü

Ergenlik Akneleri

Ergenlik döneminde vücutta salgılanan hormonlara bağlı olarak sivilce oluşumunda büyük bir artış gözlemlenmektedir. Özellikle de yağlı cilt tipine sahip olan kişilerde yaşanan hormon değişimi ile beraber sivilceler çok daha büyük bir sorun haline gelebilmektedir. Ergenlik akneleri için yapılabilecek en doğru şey düzenli cilt bakımı yapmak ve düzenli beslenmeye dikkat edilmesidir. Örneğin yapılan araştırmalar ile beraber baharatlı yiyeceklerin sivilce oluşumuna neden olduğu bilimsel olarak kanıtlandığı için kesinlikle bu dönemde baharat tüketimini sınırlandırmak sivilcelerinizin biraz yatışmasına yardımcı olacak basit bir önlemdir. 

Yine sağlıklı bir cilt için günlük bakım cildin sivilceye olan yatkınlığını azaltması açısından önemlidir.Ergenlik sivilceleri nasıl geçer sorusu pek çok gencin yanıt aradığı bir sorudur. Ancak ergenlik döneminde bu sivilcelerin oluşumunu engellemek mümkün değildir. Alınan tüm önlemler ve gerçekleştirilen uygulamalar tamamen sivilce oluşumunu yavaşlatma, yayılımını engelleme ve daha hızlı iyileşmesine yöneliktir. Bu nedenle yola çıkarken kesinlikle sivilcelerinizden tamamen kurtulacağınızı düşünmemeniz hayal kırıklığına uğramamanız adına önemlidir. Ergenlik sivilceleri için bitkisel çözümler uygulanması çok daha doğru olacaktır. Ayrıca çok pahalı sivilce maskeleri satın almak yerine evde sivilce maskesi yapmak size daha ekonomik bir bakım imkanı sunacaktır. Sivilce için domates suyu çok etkilidir. Her gün günde 3 kere olmak üzere 2 adet domatesi püre haline getirerek yemeniz bile sivilceler ile içeriden mücadele etmenize yardımcı olacaktır. Yine bir adet domatesin suyunu sıkarak bu suyun içine macun kıvamını alana kadar nişasta kattıktan sonra yüzüne uygulamanız ergenlik sivilceleri ile mücadele konusunda size yardımcı olacaktır.

Erkeklerde ergenlik sivilceleri kadınlara oranla biraz daha sıkıntılı geçebilmektedir. Bu nedenle erkeklerin bu konuda biraz daha hassasiyet göstermeleri önemlidir. Her gün düzenli olarak cilt temizliğinin akne karşıtı sabunlar ile yapılması, haftada en az 2 kere sivilce maskeleri uygulanması ve sivilce çıkaran yiyecekler olarak bilinen çekirdek gibi kuruyemişlerden ve baharatlı, yağlı yiyeceklerden uzak durulması bu sıkıntılı dönemi çok daha kolay bir şekilde atlatmanıza yardımcı olacak basit önlemler olarak hayatınızda yer almalıdır.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI