işü

Göz Altı Şişliklerinden Kurtulmak Mümkün

Özellikle de uykusuz geçen bir gecenin ardından sabah sizi ayna karşısında karşılayan göz altı şişlikleri bayanların en büyük düşmanlarından biri olarak görülmektedir. Ayna karşısında yapılan makyajı zorlaştıran bu şişlikler aynı zamanda daha yorgun bir surat ifadesine bürünmenize de neden olmaktadır. Göz altı torbaları aslında yaygın kanının aksine son derece kolay bir şekilde tedavi edilebilmekte ve basit makyaj hileleri ile kamufle edilebilmektedir. 

Peki göz altı şişlikleri nasıl giderilir?

Gözaltı şişliklerinin ve torbalarının en önemli nedeni tüm yüz derisine oranla göz altında bulunan cildin çok daha narin olmasıdır. Bu nedenle bu bölgenin bakımında daha özen gösterilmesi ve makyaj temizlerken mutlaka bu bölgenin hassas bir pamukla özel makyaj temizleme toniği ile temizlenmesidir. Günümüzde pek çok kadın göz makyajını ellerinin altında bulunan ıslak mendiller ile yapmaktadır. Ancak yapılan işlem bu bölgenin yıpranmasına ve zamanla göz altı şişikleri ve morluklarına karşı korunmasız kalmasına neden olmaktadır. Bu bölge çok narin olduğu için yeteri kadar sıvı alınmaması, uykusuzluk, aşırı yorgunluk, stres ve adet dönemlerinde yaşanan hormon seviyesinde yaşanan ani değişimlere bağlı olarak bile tepki verebilmekte ve güzelliğinizi gölgeleyecek göz altı şişliklerinin oluşmasına neden olabilmektedir.

Göz altı şişliği için botoks uygulaması son derece yaygın olarak uygulanan bir yöntemdir. Botoks yönteminde uygulanan bölgede kas ve sinir duyularının birbirleri ile olan ileşimleri kesilmekte ve böylelikle şişliğin ve göz altı torbası gibi istenmeyen görünümlerin ortadan kaldırılması sağlanabilmektedir. Ancak bu yöntem bakışlarda ifadesizlik gibi pek çok yan etkiye neden olabilmektedir. Bu nedenle mümkün olduğunca doğal yöntemler denenmesinde ve ancak bu yöntemlerden yarar alınamazsa botoks uygulanmasına geçilmesi önemlidir. Acil olarak müdahale edilmesi gereken göz altı şişliklerinin en etkili tedavi yöntemi kesinlikle soğuk salatalık dilimleridir. Salatalık dilimleri göze uygulanır ve gözler kapalı halde en az 10 dakika gözde bekletilirse göz altı şişliklerinin ve torbalarının bir süre sonra azaldığı gözle görülecek seviyeye gelecektir. Ancak ne olursa olsun bunların önüne geçmek adına düzenli uyku uyumak büyük bir önem taşımaktadır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI