işü

Metebolizmayı Hızlandırmanın 10 Yolu

Özellikle de kilo vermek isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri de metabolizma hızlarıdır. Metabolizma hızı kişinin yaşına, cinsiyetine ve bazı genetik özelliklerine bağlı olarak değişmektedir ve yaş ilerledikçe vücudun metabolizma hızında düşüşler görünür. Yapılan araştırmalar yenilen bazı yiyeceklerin ve günlük hayatta alınacak bazı basit önlemlerin bile metabolizma hızına olumlu şekilde etki ettiğini ortaya koymaktadır. 

Metabolizmayı hızlandırmanın 10 yolu olarak açıklanan maddeler incelendiğinde aslında metabolizma hızını arttırmanın ne kadar kolay olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.Metabolizmayı hızlandırmak için yapmanız gereken ilk şey vücudunuzda bulunan kas dokusunu mutlaka arttırmaktır. Vücutta bulunan yağ dokusu az kas dokusu fazla olursa o vücudun metabolizma hızı da buna paralel olarak artmaktadır. Bu nedenle metabolizmayı hızlandırmak için mümkün olduğunca kas yapan sporların yapılması ve yağ kitlesinin azaltılarak bu kitlenin kas kitlesine çevrilmesine çalışılmalıdır. Yine alınan her fazla kilo vücudun metabolizma hızına vurulan bir darbe olarak görülmelidir. Yani hızlı bir metabolizma için aşırı kilo almaktan kaçınılmalıdır. Protein ve lif alınması da metabolizma hızını arttırmak için önemlidir.

Ayrıca yine C vitamini metabolizmayı hızlandırmak amacı ile dengeli bir şekilde tüketilmelidir. Yapılan araştırmalar sonucunda C vitamini ile metabolizma hızı arasında son derece ciddi bir ilişki olduğu ortaya çıkarılmış ve günlük düzenli olarak C  vitamini alan kişilerin metabolizma hızlarının daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Yine süt ve yoğurt gibi kalsiyum yönünden zengin olan besinlerin tüketilmesi de metabolizmanın hızlandırılması için tavsiye edilmektedir. İlerleyen yaş ile beraber metabolizma hızının yavaşlaması nedeni ile bu önlemlerin alınması çok daha önemlidir. Çünkü metabolizmanın yavaşlaması demek daha az kalori yakılması ve buna bağlı olarak aynı miktarda yemek yenilse bile zamanla kilo alınması demektir. Bu nedenle yaş ilerledikçe ya yenilen yemek miktarına dikkat edilmesi ya da metabolizma hızını artıracak önlemlerin alınması zorunludur. Özellikle de 35 yaşından sonra metabolizmanın yavaşlamaya başladığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle kademeli olarak bu yaştan sonra ek önlemlerin alınması kilo kontrolü açısından gereklidir.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI