işü

Meme Kanseri Tedavisi

Son yıllarda en çok yayılan kanser türü olan meme kanseri diğer tüm kanser türlerinde olduğu gibi erken evrede yakalandığı takdirde son derece kolay tedavi edilebilen bir kanser türüdür. Meme kanseri tedavisi planlamasında en önemli etken kanserin tanı konulduğu evredir. Ayrıca yine hastanın genel sağlık durumu ve yaşı tedavinin planlamasında dikkate alınan önemli faktörler arasında yer almaktadır.

Meme kanseri tedavisi için tercih edilen ilk yöntem cerrahi müdahale olarak adlandırılan ameliyattır. Meme kanseri ameliyatı olarak bilinen bu yöntemde meme kanseri henüz ilk evrede yakalandı ise sadece kanserli hücrelerden oluşan kitle alınırken ileri evrelerde memenin bir bölümünün, memenin kendisinin tamamının ya da her iki memenin alınması da söz konusu olur. Ameliyat yapılamayacak kadar çok yayılan meme kanseri vakalarında ise izlenebilecek yöntemler hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak belirlenir. Genç hastalarda ilk önce kemoterapi ile kanserli hücrelerin yayılımı engellenmeye çalışılır. Radyoterapi ile bu tedavi desteklenir ya da sadece kemoterapi yeterli görülebilir.

Kanserli hücrelerin yayılımını geriletme başarısı yakalanırsa hasta yine meme kanseri ameliyatı için hazırlanır ve kanserli dokuların alınması ile tedavi tamamlanır. Ancak bazı durumlarda ameliyat mümkün olmaz ve bu durumda radyoterapi ve kemoterapi tedavileri ile hastanın hem yaşam süresinin uzatılmasına hem de yaşam standartlarının yükseltilmesine çalışılır. Unutulmamalıdır ki tedavideki en önemli yarar hastanın moralini yüksek tutması ve iyileşeceğine kesin olarak inanmasıdır...


Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI