işü

Normal Dogum Nedir

Bebeğin vajinal yollardan dünyaya geldiği doğumlar normal doğum olarak adlandırılmaktadır. En sağlıklı  doğum yöntemi olarak kabul edilen normal doğum sonrası hem annenin iyileşmesi çok daha kısa sürede meydana gelmekte hem de bebek anne ile hemen doğum sonrası ten teması kurduğu için anne ile bebeğin uyumu daha iyi olmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda normal doğum ile dünyaya gelen bebeklerin daha sağlıklı oldukları hatta psikolojik açıdan sezaryenle doğan bebeklere oranlar ileriki dönemlerde daha az depresyona girdikleri belirlenmiştir.

Günümüzde normal doğum acıdan korkan anne adayları için ağrısız doğum ve suda doğum olmak üzere farklı pek çok yöntem ile yaptırılabilmektedir. Özellikle de ağrısız normal doğum son yılların en çok tercih edilen doğum yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Bu yöntem ile özel olarak hazırlanan anestezik etkiye sahip ilaçlar anne adayının omurilik bölgesinden vücuda verilmekte ve doğumun son anlarında anne adaylarının özellikle de bebeğin başının çıkması anında yaşanan büyük acıyı duymaları engellenmektedir


Suda doğum ise suyun rahatlatıcı etkisinden yararlanılarak gerçekleştirilen doğum yöntemidir. Bu yöntemde yine özel olarak hazırlanan ve hijyenik olarak uygun hale getirilen su dolu bir havuz içerisine alınan anne adaylarının doğumu normal yollardan yapmasına olanak sağlanmaktadır. Bu yöntemin etkilerinin psikolojik olduğu savunulsa da yapılan istatistiksel çalışmalar suda doğum yapan anne adaylarının büyük bir bölümünün daha az ağrı duyduğunu ortaya koymaktadır. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI