işü

Pürüzsüz Bir Cilt İçin En İyi İpuçları

Daha güzel ve genç görünmek isteyen herkesin dikkat etmesi gereken önemli konulardan biri de cilt sağlığıdır. Sağlıklı bir cilde sahip olan herkes çok daha etkileyici bir görünüme kavuşurken pürüzsüz bir ciltise bu konuda atılması gereken ilk adımdır. Cildinize gereken özeni göstererek daha pürüzsüz bir cilt görünümü yakalamanız mümkünken aynı zamanda yapacağınız bazı basit makyaj hileleri ile de bunu kolaylaştırabilirsiniz. Unutulmaması gereken bu konunun en az bayanlar kadar baylar içinde önemli olduğudur. Ancak kadınların ve erkeklerin cilt yapıları daha farklı olduğu için gerçekleştirilecek olan uygulamaların da farklı olması zorunludur.

Cildim çok pürüzlü diyorsanız yapmanız gereken ilk şey günlük yaşam rutininizi irdelemektir. Gün içinde sağlıksız beslenen, yeteri kadar su içmeyen ve düzensiz uyku uyuyan kişilerin cilt sorunları yaşamaları kaçınılmazdır. Üstelik bu kişilerin pürüzsüz cilt için maske ve bakım uygulamalarının da başarılı olma ihtimalleri çok düşüktür. Bu nedenle cilt sağlığınız için önleyici ve düzeltici önlemler almadan önce cildinizi içten desteklemeye başlamalı ve cilt sağlığı için düzenli uyku, sıvı alımı ve beslenme gibi önemli kriterlere özen göstermeye başlamanız gerekmektedir. Hayatınızda bunları düzene soktuktan sonra bir cildiye uzmanına görünerek ondan tavsiye almanız ve cildinizde yaşanan sorunların bir hastalıktan kaynaklı olup olmadığını öğrenmeniz önemlidir.

Pürüzsüz cildin sırrı kesinlikle düzenli peeling yapmaktan geçer. Peeling ölü cildi kaldırdığı için cildinizin daha pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. Pürüzsüz cilt maskesi yapmakta iyi bir çözüm olacaktır. Bunun için yapmanız gereken tek şey yumurta akı ile bir çay kaşığı taze limon suyu katıp karıştırmanız ve daha sonra bu maskeyi yüzünüzde 15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulamanız yeterlidir. Bu maske düzenli olarak uyguladığınızda hem cildiniz daha pürüzsüz bir görünüme kavuşacak hem de yüzünüzde siyah noktalar varsa bu noktalar temizlenecektir. Ancak bu tip maskeleri uyguladıktan sonra cilt mutlaka nemlendirilmelidir. Bunun için nemlendirici kremler kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Zeytinyağına parmak ucunuzu batırarak cildinizde gezdirmeniz nemlenmesini sağlaması açısından yeterli olacaktır.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI