işü

Sivilce Nasıl Geçer

Özellikle de ergenlik dönemindeki gençlerin en büyük sorunlarından biri olarak görülen sivilceler aslında gereken tedbirler alındığında çok daha hızlı iyileşen cilt hastalıklarıdır. Sivilceler konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta cilt temizliğine ve cilt sağlığına çok daha fazla özen göstererek sivilce oluşumunu baştan engellemektir. Sivilce yapan yiyecekler olarak bilinen aşırı yağlı patates kızartması, cipsler, baharatlı yemekler ve çekirdek gibi kuruyemişlerden mümkün olduğunca uzak durulması özellikle de ergenlik döneminde çok önemlidir.

Günlük düzenli uyku, sağlıklı beslenme, sıvı tüketimi ve cilt temizliği sivilce oluşumu konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli konulardır. Bunlara dikkat edildiği takdirde çok daha az sivilceniz olacak ve bu sıkıntılı dönemi çok daha kolay bir şekilde atlatma şansınız oluşacaktır. Bunlar sivilce çıkmaması için dikkat edileceklerdir. 

Peki çıkan sivilceler için neler yapılabilir, sivilce nasıl geçer?
Sivilcenin geçmesi için ilk yapmanız gereken asla çıkan sivilceyi sıkmamak ve direkt olarak iltihabını dışarı atacak bir müdahalede bulunmamaktır. Sivilce sıkmak hem cildin o bölgesinde bir defarmasyon oluşmasına neden olmakta hem de sivilcenin içinden çıkan iltihabın yakın bölgede bulunan boş gözeneklere girerek yeni sivilece oluşumlarına neden olacaktır. Sivilcelerden kurtulmak için yapabileceğiniz en kolay tedavi yöntemi her gün günde 3 kere taze sıkılmış domates suyu içmenizdir. Domates içerisinde barındırdığı etken maddeler ile sivilcelerle savaşan en güçlü ilaç olarak gösterilen domates bugün bitkisel ilaçların kullanıldığı pek çok ülkede doktorlar tarafından hastalarına reçete edilmektedir. Yine domates kürü olarak bilinen bu kürde sivilce ile savaş konusunda pek çok ünlü uzman cilt doktoru tarafından önerilmektedir.

Sivilcelerden kurtulmak için yapılacaklardan bir başkası da aspirin kullanımıdır. Ancak aspirin hap olarak içilmeden sert bir cisimle dövülerek ezilir ve oksijen suyu ile karıştırılarak macunumsu kıvama getirilerek cilde sürülmelidir. Bu macun kuruyup cilt tarafından iyice emildikten sonra cilt ılık su ile yıkanmalı, en son maden suyuna batırılmış pamuk ile cilt nemlendirilmelidir. Bu kür düzenli olarak uygulandığı takdirde bir süre sonra cilt üzerindeki olumlu etkileri gözle görülür hale gelecektir.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI