işü

Dogum Korkusu Nasil Yenilir

İlk kez doğum yapacak anne adaylarının yanı sıra çok zor bir ilk doğum yapan anne adaylarında da doğum fobisi sıklıkla görülmektedir. Doğumda gerek kendileri gerekse de bebeklerine yönelik yoğun korku yaşayan anne adaylarının bu durumu mutlaka aşması gerekir. Aksi halde doğumun güvenliği büyük bir risk altına girmiş olur. 

Peki doğum korkusu nasıl yenilir?
Doğum korkusunu yenmenin en kolay yolu doğum hakkında gereken tüm bilgileri edinmektir. Doğumun aşamaları ve doğum anında yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiyi edinen anne adaylarının  doğumdan korkmaları için hiç bir neden yoktur. Korku sonunun bilinmediği bir süreçten dolayı yaşanan endişedir. Ancak sürekli olarak bir sonraki aşamada ne yaşayacağını bilen anne adaylarının doğumdan korkmak için bir nedenleri kalmaz. 

Özellikle de nefes egzersizleri sizi korkudan uzaklaştıracak önemli  bir alıştırmadır. Doğumda doğru nefes alma teknikleri hakkında gerekli bilgiyi edinen anne adayı doğum anında acıdan çok kendisini doğru nefes almaya ve yerinde ıkınmaya vereceği için o anda korku aklına bile gelmeyecektir. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen anne adayı kendisini bir türlü yoğun korkudan alamıyorsa bu durumda psikolojik destek alması en doğrusudur. Alınan seansların bir işe yaramaması halinde ise normal doğumdan vazgeçilerek sezaryenle doğum yapılması doğumun güvenliğinin sağlanması açısından önerilmektedir. Çünkü doğum anında yaşanabilecek yoğun korku anne adayının kilitlenmesine neden olarak doğumun sağlıklı bir şekilde meydana gelmesini engelleyebilir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI