işü

Yag Yakan Yiyecekler Nelerdir

Zayıflamak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli konuların başında kilo verirken vücutlarında biriken yağ oranından mümkün olduğunca fazla miktarda vermeye çalışmalarıdır. Aksi halde hem vücut kas kütlesinden kayıp yaşayacağı için sağlıksız bir şekilde zayıflanmış olacak hem de diyetin bırakılması ile beraber verilen kilolar fazlası ile beraber geri alınacaktır. Üstelik vücut yağ yakmak için kaslara ihtiyaç duyduğu için bir sonraki diyette kilo verilmesi zorlaşacağı gibi kilo verme hızı da düşecektir. Bu nedenle diyet boyunca yağ yakan yiyeceklerin yenmesi çok önemlidir. 

Peki yag yakan yiyecekler nelerdir?
Yag yakan yiyecekler arasında ilk sırayı hiç kuşkusuz son dönemin en popüler zayıflama ilaçları arasında ilk sırada yer alan kırmızı biber almaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalar ile etkisi kanıtlanan kırmızı biber içerisinde barındırdığı etken maddeleri ile metabolizmanın çok daha hızlı çalışmasını sağlarken aynı zamanda buna bağlı olarak vücudun yaktığı yağ miktarını da arttırmaktadır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta kesinlikle içerisine katkı maddeleri katılan kırmızı biber hapı gibi ilaç formatında satılan kapsüllerden uzak durulmasıdır. Özellikle de Çin kökenli olan kırmızı biber hapları pek çok kişinin ölümüne neden olurken aynı zamanda böbrek sağlığı üzerine de olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu nedenle kırmızı biberin doğal hali ile tüketilmesi çok daha doğru bulunmaktadır.

Bir diğer yakan besin ise yumurtadır. Yumurta yine metabolizmayı hızlandıran yiyecekler arasında bulunmakla beraber bu özelliği sayesinde vücudun yağ yakmasını hızlandırmaktadır. Yağ yakan içecekler olarak ise akla ilk gelen greyfurttur. Özellikle de sabahları aç karnına taze sıkılmış bir bardak greyfurt suyu güne yağ yakarak başlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca yine süt ve yeşil çay vücudunda bulunan fazla yağlardan kurtulmak isteyen kişilerin tüketmeleri gereken içecekler arasında bulunmaktadır. Yulafta yağ yakan besinler arasında yer almakla beraber diğerlerinden farklı olarak aynı zamanda tok tutucu özelliğe de sahiptir. Bu nedenle diyet yapan kişilerin yulaflı ekmek tüketmeleri ya da sabah yedikleri omletin içerisine bir miktar yulaf karıştırmaları tavsiye edilmektedir. Böylelikle hem vücudun daha fazla yağ yakması hem de gün içindeki tokluk seviyesinin yüksek tutulması sağlanacaktır.  
Sosyal medyada paylaşın :

+ yorum + 1 yorum

2 Kasım 2016 13:28

www.biberhapisiparis.org

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI