işü

Zayıflama Hapları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaptıkları diyetlerden sonuç alamayanların ve diyet yapmak istemeyenlerin tercihi zayıflama hapları oluyor. Zayıflama hapları değişik isimler ve çeşitlerle piyasada satılmaktadır. Bu hapların sahtelerine de internette ve bazı dükkanlarda rastlamak mümkündür.
Zayıflama hapı satın alınacaksa, doktor tavsiyesi önemsenmelidir. Kişiler, şahsi beğeni ve kulaktan dolma bilgilerle zayıflama hapı satın alarak kullanmamalıdır. Sağlık Bakanlığı da bu konuda sıkça uyarılar yapmaktadır. Defalarca, halkın sağlığını tehdit eden zayıflama hapları piyasadan toplatılmıştır. 

Televizyon kanallarında, bu hapları kullanmaları neticesinde ciddi sağlık sorunları yaşayarak hastanelik olan kişilerin haberleri defalarca yapılmıştır. Buna rağmen, zayıflama vaadi ile sağlığı tehdit eden hapların satışı sürmektedir. Kilo problemini aşmak isteyen kişilerce de hala satın alınmaya devam edilen bu haplar, belki kilo verdirmektedir. Ancak çok sayıda zararları da tespit edilmiştir.

Zayıflama hapları, reçetesiz olarak ve bitkisel ürün adı altında satışa sunulmaktadır. Bitkisel içerikli olmaları, insanların bu hapları gönül rahatlığı ile almalarına sebep olmaktadır. Ancak, doğada bulunan çeşitli bitkilerin de bazı kişilerde yan etki gösterebileceği unutulmamalıdır. Bu hapların üretildiği mekanın nitelikleri ve kullanılan bitkilerin kalitesi de son derece önemlidir. Kişiler, daha evvel hiç kullanmadıkları bir bitkinin, bedenleri üzerinde yapacağı etkileri bilemezler. Bu sebeple, reçetesiz satın alınarak kullanılan ilaçlar, ishalden daha ciddi hastalıklara uzanan sorunlara yol açmaktadırlar.

Hızlı kilo verdiren diyetler için geçerli olan her şey, bu haplar için de geçerlidir. 
Yani, bu haplar ile hızlıca verilen kilolar, hap kullanımının bırakılması ile beraber, hızla geri alınmaktadırlar. Bu sebeple, diyetisyenler tarafından da pek desteklenmedikleri bir gerçektir. Diyetisyenler, kişilerin sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo vermelerini amaçlarlar.


Dengesiz beslenme sağlayan diyetler ile zayıflama hapları, bu amaca hizmet etmemektedir. Kalıcı ve sağlıklı bir biçimde kilo vermek isteyenler, mutlaka alanında uzman bir diyetisyene başvurarak yardım almalıdırlar. İnternette satışı yapılan zayıflama haplarına itimat edilmemelidir. Bu hapların içeriklerinde bulunan maddelerin bir araya gelmesi ile oluşacak etkiler asla bilinemez. Reçetesiz ilaç kullanımı, sadece zayıflama haplarında değil tüm haplar konusunda geçerlidir. Her insanın metabolizması ve sahip olduğu hassasiyetler farklıdır. Bu sebeple, bir kişide çok iyi bir etki sağlayan ilaç, diğer bir kişide etkisiz veya zararlı olabilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI