Vücut ağırlığının, boya göre olması gerekenden az oluşu söz konusu olduğunda, zayıflıktan bahsedilebilir. İlk olarak, unutulmaması gereken, zayıflığın bir hastalık olduğudur. Ayrıca bu tablolarda, beslenme yetersizliği mevcuttur.
Şişmanlıkta oluğu gibi, zayıflıkta da sağlık açısından riskler mevcuttur. Zayıf kişilerde, vücut yakacak yağ bulamadığından ötürü, kas dokularından enerji elde eder. Bu da çok sağlıklı bir durum değildir.Zayıflık bir problem olmaya başladığında, doktora başvurularak, kapsamlı bir check-up yaptırılmalıdır. Bu kapsamlı kontroller sonucunda, zayıflığın sebebi tespit edilecektir.
Zayıflık hastalığının çok farklı sebepleri olabilmektedir. Kişide hiçbir problem yokken, normal seviyede yemek yedikleri halde, hareketliliğe bağlı zayıflık görülebilmektedir. Bazı kişilerde ise, zayıflıkla ile beraber enerji kaybı da görülür. Bu kişilerde iştahsızlık da belirtilere eşlik etmektedir. Bu hastaların, zayıflığının temelindeki sorunlar tespit edilmelidir.
Aşırı stres ve sinirli yapı da zayıflığa sebep olmaktadır. Psikolojik değişimler, kimilerinde şişmanlığa sebep olurken, kimi kişilerde ise zayıflama sebebi olabilir. Metabolizması hızlı çalışan kişiler, fazlasıyla yemek yemesine rağmen kilo alamayabilirler.
Bu durumda çare, metabolizma hızının düzenlenmesidir. Önemli hastalıklar da zayıflamalara sebep olabilmektedir. Ayrıca bilinçaltında kilo almaktan korkan kişiler de istemsiz olarak zayıflamaya yönelmektedirler. Gerekli kontroller sonucunda, zayıflığın net sebebi ortaya çıkarılarak, sebebi ortadan kaldırmaya yönelik bir tedaviye başlanılır.
Herhangi bir hastalık söz konusu değil ise, zayıflık sorununu yaşayan kişi, doktor tarafından belirlenecek olan beslenme programıyla, sağlıklı kilosuna ulaşabilir. Kilo almak adına, hareketsiz kalmak ve yüksek kaloriye sahip tatlı gıdaları tüketmek sağlıksız bir girişim olacaktır.
Zayıflıktan kurtulmak için, bedene zarar verecek yollardan kaçınılmalıdır.
Zayıflıktan kurtulmak için, bedene zarar verecek yollardan kaçınılmalıdır.
Kişi yemek seçiyor ise, zevkine yönelik ama tam bir beslenme sağlayacak olan gıdalardan oluşan bir program hazırlanır. Beslenme programı hazırlanırken, dengeli beslenme kuralı temel olarak alınır. Kilo almak isteyen kişi, kahvaltı başta olmak üzere hiçbir öğünü atlamamalıdır.
Hazırlanan programda, vücudun yağ almasına dikkat edildiği kadar, kas oluşumunun da göz önünde bulundurulması gereklidir.
Kas oluşumu için, normalden fazla protein alınmalıdır. Çay ve kahvenin yerine, sıkça ayran ve doğal meyve suları tüketilmelidir. Kuru kayısı, kuru üzüm ve benzeri gıdalar sıkça yenilmelidir. Sabırlı davranılırsa, doktor yardımı ile kısa sürede kilo almak mümkündür.
Yorum Gönder