işü

Kansızlıga İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir

Kansızlık çağın sorunlarından biridir. Tek taraflı beslenme nedeniyle ortaya çıkan kansızlık tamamen yiyeceklerle ilgilidir. Vücuda iyi gelen ve kan üretimine destek olan gıdalar tüketerek kansızlık sorunundan uzaklaşabilirsiniz. Kansızlığa iyi gelen yiyecekler nelermiş sizler için araştırdık.



Kansızlığa İyi Gelen Besin Kaynakları
Beyaz Peynir: Beyaz peynir B12 bakımından oldukça zengindir ve 100 gr günlük ihtiyacın tam olarak yüzde 28’ini karşılar. Bunun dışında günlük ihtiyacın yüzde 4’ünü karşılayacak kadar da demir barındırır.

Sığır Eti: Sığır etinin B12, selenyum ve çinko bakımından da zengindir. 100 gramında günlük demir ihtiyacının yüzde 11’i bulunur. Bunun dışında potasyum, B6, niasin, tiamin, E vitamini, riboflavin, kalsiyum, magnezyum, fosfor içeren iyi bir kaynaktır.

Kuzu Ciğeri: Kuzu ciğerinden 100 gram tüketilmesi günlük demir ihtiyacının neredeyse yarısını karşılar. B12 vitamini ihtiyacından çok daha fazla sayıda yaklaşık 12 kat kadar B12 vitamini içerir. Ayrıca A vitamini, bakır, B6 vitamini, K vitamini, çinko, selenyum ve manganez bakımından da zengindir. Ancak kuzu ciğeri yüksek kolesterol içerdiğinden abartılı olmayacak şekilde tüketilmelidir.

Uskumru Balığı: Uskumru balığının 100 gramında günlük B12 ihtiyacının 3 katı bulunur. Ayrıca ton balığı, sardalye veya somon kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasında yer alır.

Hindi: Hindinin göğüs etinin 100 gramında günlük demir ihtiyacının yüzde 3’ü yer alır. Aynı zamanda da son derece mükemmel bir selenyum, protein ve fosfor kaynaklarından biridir.

Yumurta: 1 tane orta boy yumurta tüketirseniz günlük demir ihtiyacının yüzde 5’ini karşılamış olduğunuz gibi B12 ihtiyacının da 11’ini karşılarsınız. Ancak yumurta doymuş yağ ve kolesterol bakımından çok zengin olduğundan dikkatle tüketmelisiniz.

Brokoli: Tam bir mineral deposudur. Selenyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, riboflavin, tiamin, K, A, C, ve B6 vitaminlerini içerir. Yüz gram brokoli içinde günlük demir ihtiyacının yüzde 4’ü bulunur.

Portakal: Bir tane orta boy portakal tükettiğinizde günlük demir ihtiyacının yüzde 1’ini karşılayacaksınız. Ayrıca bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisi olan C vitamini bakımından da oldukça zengindir.

Ispanak: 100 gram çiğ ıspanak tükettiğinizde günlük demir ihtiyacının yüzde 15’ini karşılamış olursunuz. Manganez, potasyum, çinko, kalsiyum ve bakır mineralleri de yoğun olan ıspanak C, K vitamini, A, B6 vitamini ve de folat bakımından zengin olduğu için kansızlığa iyi gelen yiyecekler arasında yer alır.

Kansızlığa İyi Gelen Diğer Besin Kaynakları
Kansızlığa iyi geldiği bilinen B12, demir ve folik asit bakımından zengin diğer besinler yer alıyor.

Yağsız yoğurt, Soya fasulyesi, Kekik, Yağsız süt, Karalahana, Nohut, İstiridye, Balık yumurtası, Balık yağı, Tofu, Fasulye, Mercimek, Greyfurt, Enginar, Kuru erik, Kuru üzüm, Karabiber
Susam, Zeytin, Zerdeçal, Kimyon, Domates, Kuşkonmaz, Fesleğen, Kale, Brüksel lahanası, Dereotu
Maydanoz, Çilek, Yabanmersini, Keten tohumu
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI