işü

Tansiyon Nasıl Düşürülür

Özellikle yüksek tansiyon en yaygın olan hastalıklardan biridir. Yaş ilerledikçe kendini daha sık gösterir. Yüksek tansiyon hastalarının yediklerine oldukça dikkat etmesi gerekir. Tansiyonu yükselten diğer bir etken ise strestir.  Dünya üzerinde kabul edilmiş normal tansiyon ölçüleri küçük tansiyon 8 büyük tansiyon ise 12 dir. Bu birimler arasında çıkan tansiyona normal tansiyon adı verilmektedir. 


Tansiyon nasıl düşürülür veya düşük tansiyon nasıl yükseltilir konusunda ilaç yöntemleri dışında bitkisel çözümlerde bulunmaktadır. Tansiyon nasıl düşürülür denildiğinde öncelikli olarak yükselmesini engellemek için önlemler almak gerekmektedir. Tansiyon rahatsızlığı olan kişinin doktor kontrolünde yeme ve içme alışkanlıklarını düzenlemesi şarttır.

Özellikle kızartma gibi yağlı yiyecekler, hamur işleri, kırmızı et, sakatatlar, şekerli yiyecek ve içecekler tansiyonun yükselmesine neden olmaktadır. Bu besinlerin belirli düzeyde tüketilmesi gerekmektedir. Tansiyon problemi olan kişilerin stresten uzak durmaları, yürüyüş yapmaları olumlu yönde etkilidir. Tansiyon rahatsızlığı boyunda kireçlenme, beyne giden damarlarda tıkanıklık gibi ciddi hastalıklara neden olabilmektedir. O nedenle dikkat edilmesi ve önemsenmesi gereken bir hastalıktır. 

Tansiyon düşürmek için ilaçların sadece tansiyon yükseldiğinde değil, doktorun önerdiği ölçü ve zaman aralıklarında düzenli olarak kullanılması şarttır. Tansiyon ilaçlarının yanı sıra bitkisel çaylar ve besinlerde tüketilebilir. Genel olarak yüksek tansiyon düşürmede etkili olarak bilinen sarımsak aslında tansiyon düşürmez, sadece tansiyonu dengeler. Yani tansiyon aşağı da düşmez, daha fazla yukarıda çıkmaz. Aynı şekilde soğanda tansiyon dengeleyici özelliğe sahiptir.

Tansiyon nasıl düşürülür konusunda bir diğer etkili yöntem ise tansiyon yükselmeye başladığında kolların dirseklere kadar soğuk suya tutulmasıdır. Bu tansiyonun en az 2 derece düşmesini sağlar. Kızartma türü besinlerden uzak durulması, bol bol sebze ve meyve tüketilmesi kan basıncının yükselmesini önler bu da tansiyon konusunda problem yaşamamaya yardımcı olur. Tansiyon rahatsızlığı kilolu kişilerde, şeker hastalığı bulunan kişilerde sıklıkla görülür. Fazla kilosu olan kişilerin rahatsızlığı kontrol altına almak için zayıflaması ve düzenli olarak spor yapması gerekmektedir. Tansiyon rahatsızlığı yaygınlığının en büyük nedeni ağır gıdalara olan düşkünlüğümüz ve stres olarak bilinmektedir. Bol meyve ve sebze tüketmek tüm sağlık sorunları için dengeleyici besinlerdir
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI