işü

Yüksek Tansiyon Belirtileri Ve Nedenleri

Çoğunlukla yaşlılar tarafından yaşanan tansiyon rahatsızlığı uzun tedavi gerektiren bir hastalıktır. Özellikle yüksek tansiyon oldukça yaygın olarak görülmektedir. Aşırı kilo, ilerleyen yaş ve dengesiz beslenme yüksek tansiyon nedenleri arasında yer alır. Yüksek tansiyon belirtileri, farklı rahatsızlıklar ile benzer belirtilere sahiptir.

Yüksek tansiyon belirtileri arasında öncelikli olarak baş dönmesi, bulantı ve baş ağrısı yer almaktadır. Yüksek tansiyon rahatsızlığı grip ve üst solunum yolları rahatsızlıkları ile ilk safhasında aynı belirtileri göstermektedir. Hastalar genel olarak bir salgına yakalandıklarını düşünebilirler. Ancak sadece mevsim değişimlerinde değil, farklızamanlarda da bu belirtiler gözlendiğinde farkına varırlar.

Yüksek tansiyon çoğunlukla belirtilerini çok ilerleyen safhalarda gösterir. Bu nedenle yüksek tansiyon rahatsızlığı erken teşhis edilemeyen rahatsızlıkların başında gelir. Diğer bir belirti ise kalp ağrısıdır. Bu belirti hastanın hemen doktora gitmesini sağlar. yüksek tansiyon sürekli kontrol altında tutulması gereken bir rahatsızlıktır. Tanı konulduğunda öncelikli olarak hayat düzeni değiştirilmelidir. Doktorun önerdiği diyet listesine uyum sağlanmadır. Yüksek tansiyonun en tetikleyicileri arasında besinler yer almaktadır. Tuz tansiyonu yükselten en önemli besindir. Tuzun yanı sıra kırmızı et tüketiminin de azaltılması önemlidir. Diyet listesinde yer alan tüm besinlerin önerilen düzeyde tüketilmesi ve tansiyon ilaçlarının doğru kullanılması şarttır. Ayrıca stres yüksek tansiyona sebep olmaktadır.

Yüksek tansiyon belirtileri ne yazık ki erken teşhis imkanı sunmamaktadır. Ancak ortaya çıkabilmesi için her yıl düzenli olarak sağlık kontrolünden geçmek gerekmektedir. Tansiyon rahatsızlığı ilerleyen yaşlarda gözlense de erken yaşta ancak kontroller sayesinde meydana çıkabilmektedir. Ömür boyu rahatsızlık olarak görülen tansiyonun en büyük düşmanı ise düzenli spor yapmaktır. Çoğu rahatsızlığa neden olan sigara ve alkol alışkanlığı yüksek tansiyon hastalığında da tetikleyici olarak görülmektedir. Bu nedenle tansiyon rahatsızlığı olan kişilerin bu kötü alışkanlıklardan vazgeçmesi önemlidir. 45 yaş üzeri kişilerin sadece tansiyon rahatsızlığı tanısı konduğunda değil, konmadan önce de diğer hastalıklardan korunmak için yeme ve içme alışkanlıklarına, düzenli olarak egzersiz yapmaya önem vermeleri önemlidir. Her hastalığın en önemli ilacı erken teşhistir. Düzenli olarak sağlık kontrolü yapmak hayat kurtarır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI