işü

Asit Reflü’nün Nedenleri

Asitli mide içeriğinin yemek borusuna gelmesi ve burada uzun bir süre boyunca temas etmesi sonucunda yemek borusunun asitten kendisini koruma özelliğinin yok olmasına asitli reflü denmektedir. Halk arasında mide fıtığı olarak de tanımlanmakta olan bu hastalığın oluşma aşamasına katkı sağlayan nedenlerin sayısı ise bir hayli fazladır. Öncelikle, asit reflü’nün nedenleri konusuna uzun uzun değinmeden önce, bu tarz bir hastalığın önüne geçebilmek adına izlenilecek yollardan bahsedilmesinde fayda var. Nitekim, vücudun sağlıklı ve katkısız maddeler ile beslenmesi asit reflü gibi bir hastalığın oluşmasını engelleyecektir. Tüm bunların yanı sıra, kişinin midesi ile yemek borusuna gereğinden fazlaca önem vermesi lazımdır. Nitekim, pek çok hastalığın türemesinin başlıca nedeni, bu iki organın sağlıksız bir şekilde muhafaza edilmesinden kaynaklanmaktadır.

Asit Reflü Hastalığına Neden Olan Başlıca Etkenler
Günlük hayatınızın ve beden işleyşinin sekteye uğramasına sebebiyet veren Asit reflü hastalığının oluşmasında pek çok etken bulunmaktadır. Özellikle de bedenin dengesiz bir şekilde beslenmesi bu hastalığı tetikleyen en önemli unsurlardan birisidir. Tüm bunların yanı sıra, Asit Reflü’nün nedenleri olarak aşırı miktarda karbonhidrat yüklenmesini de gösterebilmemiz mümkündür. Keza bu tarz sıkıntıların oluşmasının yegane sebeplerinde bir diğeri de düzensiz bir kilo kontrolü içerisinde hareket etmektir. 

Asit Reflü’nün nedenlerini geniş ve maddeler halinde sıralayacak olursak eğer;
Kişinin aşırı kilo fazlalığı asit reflü,nün en büyük tetikçisidir. Başta fast food ürünleri olmak üzere, pek çok asitli içecek ve abur cuburun bu tarz hastalıkların doğmasına sebep olduğunu söyleyebiliriz.
Geç vakitte yemek yeme alışkanlığı da, asit reflü’nün nedenleri arasında gösterilmektedir. Özellikle vücudun en pasi olduğu dönem gecelerdir. Gece yenilen yemeğin hazmı gerçekleştirmesi de zor olduğundan dolayı, vücutta türeyen asitler yemek borusuna zarar vermek zorunda kalırlar.
Kişinin aşırı bir şekilde stres içerisinde olması da, asit reflüyü tetikleyen bir diğer etkendir. Nitekim, özellikle de sınav ile iş stresi yaşayan pek çok insanda asit reflü belirtilerinin olduğu gözlemlenmiştir.
Düzensiz bir uyku çeken insanlarında asit reflü hastalığıyla karşılaşma durumu çok fazladır.

Asit Reflü’nün nedenleri ve mevcut sıkınıtılarını göz önünde bulundurursak, bu hastalıktan kurtulabilmek adına atılacak ilk adım, sağlıklı diyet programı uygulamak olmalıdır. Nitekim kalori hesaplama ile hızlı yağ yakma yöntemleri sayesinde fazla kilo sıkıntınızı en aza indirerek, asit reflü hastalığından kurtulabilir ya da bu tarz bir sıkıntının önüne geçebilirsiniz. Her ne kadar bu hastalıkla karşılaştıktan sonra küçük çaplı bir karamsarlığın içerisine dahil olsanız da, dengeli bir beslenme sistemi ile düzenli bir hayat sizin iyileşmenize yardımcı olacaktır. Tabi bu aşamaların hızlıca gerçekleşmesi için en büyük görev sizlere düşmektedir. Asit reflü ve benzeri pek çok hastalığı, uzman doktor ve düzenli tedavi yöntemleri sayesinde tamamen alt edebilirsiniz.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI