işü

Çay Diyeti Nasıl Yapılır?



Diyet yapmak genellikler herkese çok zor gelir. Fakat kilo kontrolü bütün insanların istediği bir durumdur. Her zaman bakımlı ve fit görünebilmek için yediğimiz her şeye dikkat etmemiz gerekir. Diyet yapmak her zaman geçici bir çözümdür. Diyet tarzında bir yaşamı benimsemek durumunuzu daha da kolaydır. Hatta yağyakma için belli alışkanlıklar edinmek gerekir. Bunların başında yağeritmeye yarayan çaylar gelmektedir. Diyet sırasında tükettiğiniz çaylar da kolay kilo vermenizi sağlayacaktır. Bu nedenle çay diyeti nasıl yapılır, biraz incelemek gerekmektedir.
Çay Diyetini Nasıl Uygulayabiliriz?
Çay diyeti yapmak için ilk olarak metabolizmanıza uygun diyet çay türünüzü seçmek gerekir. Her metabolizma farklı çalışğı için farklı uygulamalar yapmak gerekir. Metabolizması yavaşolan insanlar hızlandırmak için metabolizma hızlandıran çayları tercih etmek gerekir. Hızlı yağ yakma için tercih edilecek çaylarda oldukça güzel sonuçlar verir. Çay diyeti nasıl yapılır? Şimdi bakalım;
       İlk olarak çay diyetinin tek başına size fayda sağlamayacağını söylemek gerekir. Çay diyeti yaparken mutlaka ne yediğinize de dikkat etmeniz gerekir. Örnek bir listeye bakmak gerekirse;
       Sabah kahvaltı; 1 adet haşlanmış yumurta, 1 dilim yağsız beyaz peynir, 1 dilim tuzsuz tam buğday ekmeği ve 1 bardak diyet çayı içilmesi gerekir.
       Ara öğün; 1 bardak diyet çayı ve 1 adet yeşil elma yemeniz gerekir.
       Öğle yemeği öğünü; 100 gram beyaz et bu duruma göre kırmızı et de olabilir. Tek yapmanız gereken etin ızgarada yağsız pişmesini sağlamaktır. 1 kase yağsız yoğurt ve 1 kase yeşillikleri bol olan salata tüketiniz.
       Ara öğün; 1 adet mevsim meyvesi ve bir fincan diyet çayı tüketiniz.
       Akşam yemeği; bir porsiyon çok pişmemiş sebze yemeği, 1 kase yağsız yoğurt yemeniz gerekir. Asla akşam yemeğini geç saatte yememelisiniz. Geç saatlerde metabolizma yavaşlayarak vücut dinlenmeye geçmektedir. Bu nedenle geç saatte alınan her besin kilo almanıza neden olacaktır.
Çay diyeti nasıl yapılır? Diye incelerken şimdi de bu çayın nasıl hazırlanacağına bakalım;
       Yarım parça limon
       Bir parça zencefil
       10 adet taze karanfil
       1 adet çubuk tarçın
       4 su bardağı su
       Çeyrek demet maydanoz
4 bardak suyu derin bir tencere içerisinde kaynatınız. Kaynayan suyun içerisine bu malzemeleri atarak yaklaşık bir 10 dakika demlemeye bırakınız. Yemeklerden 15 dakika önce ılık olarak içilmesi yağ yakmanızı hızlandırmaktadır. Dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz. Bu çay metabolizmanızı oldukça hızlandırarak yağyakmanızı arttıracaktır. Gereksiz yağların vücuttan atılması ile birlikte kilo kaybı yaşamaya başlayacaksınız. Yemekler önce tüketilmesinin nedeni ise iştah kapatıcı olmasıdır. Çay yemeklerden önce içilerek iştahınızı kapatacak daha az yemek yemenizi sağlayacaktır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI