işü

Akciger Kanseri Yasam Süresi

Akciğer kanseri yaşam süresi kanserin yakalandığı evreye göre değişmektedir. Ayrıca hastanın iyileşmeye olan inancı ve yaşama motivasyonu da yaşam süresini belirlemektedir. Akciğer kanseri evreleri tedaviye ve buna bağlı olarak yaşam süresine etki etmektedir. Erken evrede yakalanan akciğer kanseri hastaları sadece uygulanan akciğer kanseri ameliyatı ile tedavi edilebilmekte ve hastalar normal hayatlarına geri dönmektedir.

Ancak ileri evre akciğer kanseri hastaları için çok daha zorlu bir tedavi süreci uygulanmaktadır. Son evre akciğer kanseri yaşam süresi ise ne yazık ki çok kısadır. Akciğer kanseri tüm kanın süzüldüğü ve diğer organlarla etkileşim içerisinde olduğu için uzak metastaza son derece açık bir kanser türüdür. Bu nedenle erken evrede yakalanması büyük önem taşımaktadır. Ancak hastalığın anlaşılabilir belirtileri kanserin yayılımı ile ortaya çıktığı için düzenli olarak doktor kontrolünden geçmeyen kişilerde ya akciğer kanseri tanısı tesadüfen çekilen akciğer filmi ile yakalanmakta ya da hastalık ilerledikten sonra yakalanması mümkün olmaktadır.

Bu nedenle özellikle de birinci derece yakın akrabalarında akciğer kanseri görülen ve sigara tiryakisi olan kişilerin düzenli olarak balgam testi yaptırmaları ve düzenli takip altında tutulmaları gerekmektedir. Her zaman söylendiği gibi öldürücü olan kanser değil kanserin geç teşhis edilmesidir. Bugün artık gelinen son noktada gelişen sağlık teknolojisi sayesinde erken evrede yakalanan hemen hemen tüm kanser türleri kalıcı olarak tedavi edilebilmektedir...

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI