işü

Bagırsak Kanserinin Belirtileri Nelerdir

Bağırsak kanserleri; ince bağırsak kanseri ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere iki farklı kategoride incelenmektedir. Kalın bağırsak üzerinde bulunan hücrelerde meydana gelen kanser oluşumu kalın bağırsak kanseri olarak isimlendirilen kolon kanseri hastalığına yola açarken ince bağırsak üzerinde meydana gelen kanserli hücre oluşumları ise ince bağırsak kanserine neden olmaktadır.

Bağırsak kanseri belirtileri kanserin oluştuğu bölgeye ve içerisinde bulunduğu evreye bağlı olarak değişmektedir. Erken evre bağırsak kanseri hastalarında mide ve karın ağrıları, büyük tuvalete çıkma alışkanlıklarının ani olarak değişmesi ve uzun süreli kabızlık ya da ishal olma gibi belirtilerdir. Hastalık ilerledikçe bu belirterilerin şiddetlir arttığı gibi aynı zamana yorgunluk, halsizlik, nedensiz kilo kaybı ve gaita içerisinde kan gelmesi ya da gaitanın siyah olarak çıkması gibi daha ciddi belirtiler görülmektedir. Bu belirtiler hemoroid gibi başka nedenlere bağlı olarakta ortaya çıkabileceği gibi yine de bir doktora başvuruda bulunulmasını zorunlu kılan önemli belirtiler olarak görülmelidir.

Unutulmamalıdır ki her kanser tedavi edilebilir bir hastalıktır ancak burada önemli olan kanserin erken evrede yakalanabilmesidir. Vücudunuzun size gönderdiği sinyalleri görmezden gelmeniz kanser olduğunuz gerçeğini değiştirmeyeceği gibi aynı zamanda kanserinizin ilerlemesine neden olarak daha zorlu bir tedavi süreci yaşamanıza neden olacaktır. Bağırsak kanseri için tercih edilen ilk yöntem cerrahi müdahale ile kanserli hücrelerin yer aldığı bağırsak kısmının alınmasıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI