işü

Depresyon Belirtileri

Ne yazık ki günümüzün sosyo ekonomik koşulları içerisinde depresyona girme riski her geçen gün artmayı sürdürmektedir. Yapılan son araştırmalar ile beraber günümüzde depresyonun ilkokul seviyesindeki çocuklarda bile yaşanabildiği ortaya çıkarılmıştır. Özellikle de okulda arkadaşları tarafından dışlanan, kusurları neden ile alay konusu olan çocuklarda depresyon görülme riski son derece yüksektir. Üstelik ailelerin bu depresyon belirtilerini erken evrede yakalayamamaları depresyonun ilerleyerek tedavi sürecinin çok daha zorlaşmasına neden olmaktadır. 

Bu nedenle ailelere düşen önemli görevlerden biri çocukların fiziksel durumlarını takip ettikleri kadar ruhsal durumlarını da büyük bir özen ve dikkatle takip etmeleridir.Depresyon en basit hali ile kişilerin üzülmelerine ya da umutsuzluğa kapılmalarına neden olabilecek gelişmeler yaşanmamasına rağmen kendilerini büyük bir boşlukta hissetmeleridir. Çok küçük olayları bile büyüterek kendilerini üzen, hayattan ve yaşamaktan zevk almayan, eskiden severek yaptıkları faaliyetleri bile yapmak istemeyen kişiler depresyona girmiş demektir. Depresyonu çok tehlikeli kılan ise tedavi edilmediği takdirde kişinin kendisini dış dünyadan soyutlamasına ve intihara bile neden olabilmesidir. Ruhsal bir sorun olan depresyon grip gibi normal bir hastalıktır. Uygun tedavi yöntemleri ile iyileştirilen kişiler eski hayatlarına sorunsuz olarak dönmektedir. Burada önemli olan depresyon belirtilerinin çok iyi bilinerek kendinizde ya da yakın çevrenizde birinde görmeniz halinde uzman bir psikiyatriste başvuruda bulunmaktır.

Depresyon belirtileri aslında günlük hayatta sıklıkla yaşanan üzüntü, karamsarlık, mutsuzluk ve içe kapanıklık gibi hisler olduğu için depresyona giren pek çok kişi bunu anlayamamaktadır. Oysa ki depresyonda olan kişiler bu hisleri çok daha yoğun ve şiddetli olarak yaşarken çoğu zaman bu hissi duymaya neden olan bir olay ortada yoktur. Çoğu zaman depresyon kişinin kendisi tarafından değilde yakın çevresi tarafından fark edilmektedir. Depresyonda olan kişilerde iyimserlik azalırken konsantrasyon sorunları ortaya çıkmakta özellikle de olayların detaylarını unutma başlamaktadır. Depresyon belirtileri arasında bunlara ek olarak aşırı sinir ya da sakinlik, olayları umursamama ya da olayları olduğundan fazla bir şekilde abartma, yoğun iştahsızlık ya da aşırı yeme isteği, çok fazla uyumak istemek ya da hiç uyku uyuyamamak, gün içerisinde enerjisinin tükendiğini hissetmek gibi belirtiler bulunmaktadır.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI