işü

Varis Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Varis nedir denildiğinde öncelikle sağlık sonrasında estetik açıdan önemli bir rahatsızlık olarak adlandırılabilir. Kadınlarda görülme oranı daha yüksek olan varis rahatsızlığı cilt yüzeyinde oluşmaktadır.

Varis nedir olarak tıbbi bir açıklama yapmak gerekir ise, toplar damarların genişlemesi ve şişmesi anlamına gelmektedir. Ortaya çıkan bu şişkinliklere varis adı verilmektedir. Genel olarak bacakların alt kısmında görülür. Bu estetik açıdan oldukça hoş olmayan bir durum olsa da sağlık olarak da oldukça olumsuz etkileri vardır. 

Varis özellikle geceleri büyük kramplar oluşmasına neden olur. Daha sonrasında şişkinlik düzeyi artar ve kaşıntı oluşmaya başlar. Kaşıma nedeni ile deride kabarmalar, deri soyulmaları meydana gelir. Varis olan kişi o kadar fazla kaşıntıya maruz kalır ki, kaşımadan cildini kanatmaya başlar ve ciltte yaralar meydana gelir. Varis tedavisi için ilk derece olarak adlandırılan ilk safa da müdahale yapılması etkili olmaktadır.

Varis 6 derece olarak değerlendirilir. Birinci derece varis oldukça küçük çaplı varislere verilen addır. Bu çaptaki varisler hastaya herhangi bir zarar vermez. Bu evrede ciltte herhangi bir görüntü bozukluğu meydana gelmez ve ağrı neredeyse yok denecek kadar azdır. Bir üst evre olan ikinci derece varislerde ciltte görünüm bozulmaya başlar ve ağrılı döneme girilmiş olur. 

Üçüncü evrede şişkinlikler baş gösterir. Ağrı daha da ağırlaşırken, yürümek ve ayakkabı giymek zorlaşır. Dördüncü evre de ciltte özellikle ayak bileğinde cilt renginde koyulaşma başlar. Beşinci evre de bilekteki renk daha da siyaha yakın hale gelir. Son evre olan altıncı evre de ise kaşıntı artar, ağrı artar ve yaralar oluşur.

Varis nedir denildiğinde akla gelen ilk şey şişkinliktir ve bacaklardaki görüntü bozukludur. Ancak en önemli varis şekli ayak bileğinde oluşan yaralar olarak baş gösteren varislerdir. En basiti ise sadece kılcal damar halinde kalan ciltten gözükmeyen birinci derece varislerdir. Varis hastalığının başlıca tedavi yöntemleri arasında varis çorapları yer almaktadır. ayrıca ayakları yukarı dikerek dinlendirmekte etkili bir yöntemdir. 

Varis rahatsızlığı kalıtsal olabilmektedir. Öncelikli olarak ilk derece varisler tam olarak tedavi edilebilmektedir.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI