işü

Hamilelik Süresince Normal Kilo Alımı

Hamilelik


Aşırı stres, aralıklı göğüs ağrıları ve düzensiz ilerleyen uyku problemleri... tüm bu sıkıntıların hepsi hamilelik süresi boyunca hanımların karşılaşmış olduğu vücut tepkilerinden yalnızca birkaçıdır. Keza gebeliğin ilk ayından itibaren vücudun fazlaca gelişen pek çok hormonu, hamilelik sürecince bu sorunlarla birlikte aşırı kilo alma durumlarınında doğmasına sebebiyet vermektedir. Ancak bu sıkıntıyı sağlıklı bir kilo kontrolü programı dahilinde en aza indirebilmek mümkündür. Özellikle de hamilelik sürecince normal kilo alımı sağlayabilmek için, uzman hekimler kontrolünde gerçekleştirilen küçük egzersiz programları oldukça yardımcı olmaktadır. Tüm bunların dışında, protein değeri dengeli besinler ile yağ yakıcı çorba çeşitlerinin gebelik esnasında tüketilmesi, hamilelik sürecince normal kilo alımını rahatlıkla kolaylaştıracaktır. Nitekim hanımların henüz hamileliklerinin

1. Aylarından itibaren dert etmeye başladıkları doğum sonrası, göbek eritme, hızlı yağ yakma ve sağlıklı diyet listesi aşamalarının hepsi, hamilelik esnasında uygulanacak olan bir takım kural ve programlar dahilinde tamamen mümkün olabilecektir. Öncelikle hanımların özellikle de aş erme dönemlerine girmeden önce, yemek programlarını belli bir düzen içerisinde sürdürmelerinde fayda görülmektedir. Nitekim, hamilelik öncesinde mevcut programınızın hemen hemen aynısını bir kaç seansa fazla olarak gerçekleştirmeniz, sizlerde hamilelik sürecince normal kilo alımı ihtimalinizi daha da kolaylaştıracaktır. Öyle ki, gebeliğin ilk 4 ayında vücut yapınıza vereceğiniz önem, doğum aşaması ve doğum sonrasında devam ettireceğiniz hayatınıza fazlaca katkılar sağlayacaktır.

Hamilelik Esnasında Normal Kilo Alımı için Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Hamilelik sürecince normal kilo alımı işlemlerinizi mutlaka bebeğinizin anne karnındaki gelişim aşamalarına göre uyarlamanız gerekmektedir. Keza, gebelik süresi boyunca her hafta farklı kilo ve boyut olarak küçük seanslar eşliğinde büyüyecek olan bebeğiniz, sizlerin dengeyi sağlayarak gerçekleştireceğiniz bir beslenme programı ile daha da sağlıklı olarak dünyaya doğabilirler
Bunun için aşağıdaki hususları dikkate almakta fayda vardır.

•    Hamileliğinizin ilk 20 haftası boyunca en fazla 2 buçuk kilo almaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Geri kalan haftalarda ise bu dikkat dahilinde kilo alımlarınız daha sistemli ve aşırıya kaçmayan bir programla gerçekleşecektir.
•    Hamilelik öncesinde zayıfsanız eğer ve doktorunuzun da herhangi biri uyarısı yoksa, bu süreç içerisinde yaklaşık bir 15 kilo almanız uygun olacaktır.
•    Öte yandan hamilelik esnasında vücudun görünümünün bozulmaması adına yapılmakta olan diyetler oldukça tehlike arz etmektedir. Keza vücut gerek duyduğu protein değeri ve karbonhidrat ihtiyacını karşılayamazsa, ilerleyen dönemlerde anne ile bebeğinin sağlıksal açıdan büyük problemler bekleyebilir.
•    Hamilelik esnasında kilo alımı normal bir şekilde ilerlerken aniden değişiklik göstermeye başlarsa eğer, herhangi bir panik durumuna kapılmamanız gerekmektedir. Nitekim özellikle de 6. Aydan sonra bu tarz vücut değişikliklerinin yaşanması oldukça doğaldır.

Tüm bunların yanı sıra hamilelik süresince normal kilo alımı, hem sizlerin hem de bebeğinizin ilerleyen hayatında sağlıklı bir çizgide yaşamasına olanak tanıyacaktır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI