işü

7 Günlük 1600 Kalorili Diyet İle Zayıflayın

İnsanların günlük hayatlarında yapmış oldukları sağlıksız diyetler, onların kısa zamanda kilo vermelerine yardımcı oldukları gibi, sağlıklarını kaybetmelerine de sebebiyet vermektedir. Zira kısa zamanda belirli takviyelerle gerçekleştirilen bu zayıflama işlemleri, kişinin en kısa vakitte eskisinden de fazla kilo almasına neden olarak, ilerleyen dönemlerde pek çok sağlık problemiyle uğraşmak zorunda bırakacaktır. Hal böyle olunca birçok uzman tarafından geliştirilen diyet programları dikkat çekmeye başlamıştır. Nitekim, bu programlardan en başarılı olanlardan birisi de, 7 günlük 1600 kalorili diyet uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde kişi kalori hesaplama işlemini rahatlıkla gerçekleştirirken, vücutta ki pek çok toksinin de dışa atımını sağlamaktadır.

7 günlük 1600 kalorili diyet programı sayesinde yeniden ve sağlıklı bir yemek yeme alışkanlığı elde edebilmeniz mümkündür. Kaldı ki insanın gün içerisinde almış olduğu kalori ile protein değeri oranlarını en uygun seviyelerde dengede durmasını sağlamakta olan bu yöntem, kişinin zinde ve bir o kadar da sağlıklı bir yaşam sürdürmesine yardımcı olmaktadır. Bu olumlu gelişmeleri de göz önünde bulundurduğumuzda ise, 7 günlük 1600 kalorili diyet programının önemini daha rahat kavrayabiliriz. Bilinçli bir beslenme düzeni oluşturmamıza kusursuzca yardımcı olacak olan bu yöntem, bizleri günlük koşturmacalarımızda daha aktif ve zinde kalmamızı sağlayacaktır. Öyle ki, beslenme alışkanlığımızın tamamen olumlu tarafa doğru değiştirilmesi de bizlere pek çok açıdan avantajlı bir beden el ettirecektir.

7 Günlük 1600 Kalorili Diyet Programı için Dikkat Edilmesi Gerekenler
7 günlük 1600 kalorili diyet programı pek çok kişiye fayda sağladığı kadar, belirli kişilerinde uygulamaması gereken bir programdır. Özellikle de, kalori ihtiyacının 2200 ün üzerinde olan kişiler bu programın dışında kalmak zorundadır. Bunun dışında, hamileler, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan kişilerinde bu tarz bir diyet programı uygulamaması gerekmektedir. Öte yandan kişinin sağlıklı ve rahat bir bedene ulaşabilmesi adına pek çok açıdan katkılar sağlamakta olan bu diyetin, dikkat edilmesi gereken önemli noktaları da bulunmaktadır. Bu kurallar çerçevesinde uyguladığınız 7 günlük 1600 kalorili diyet sayesinde vücudunuzu arzı ettiğiniz şekil ve sağlığa sıkıntısız bir şekilde kavuşturabilirsiniz. 

Bu kurallara kısaca değinecek olursak eğer;
Gün içerisinde en az 3 litre su tüketilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Nitekim diyet esnasında insanın en fazla ihtiyaç duyduğu madde su olacaktır. Vücuttaki su oranını da dengelediğiniz andan itibaren, uygulanan diyet daha sağlıklı bir işleyiş kazanacaktır.
İçeceklerin şekersiz tüketilmesine de önem vermeniz gereklidir. Zira bu önem sizlerin kilo verme faaliyetlerinizi hızlandıracaktır. Bu durum ayrıca kalori hesaplama açısından da katkı sağlayacaktır.
Ara öğünler ile ana öğünler arasında en az 2 saatlik bir süre tutmanız gereklidir.
Gece yemeklerin mutlaka uzak durulması lazım. Nitekim gece yenilen bir yemek, sindirim sisteminin yavaşlamasına sebebiyet verecektir.

Son olarak ise bu diyetin uygulanması aşamasında mümkün oldukça spor yapmanız sizlerin sağlık açısından oldukça olumlu sonuçlar elde etmenize ve hızlı yağ yakma işleminizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI