işü

Hafızayı Gelistirmenin Yolları

İnsanların yaşadıkları ve öğrendikleri tüm bilgileri sakladıkları depo hafıza olarak isimlendirilmektedir. Hafıza ne kadar iyi olursa kişinin akademik başarısı da buna paralel olarak o kadar iyi olmaktadır. Bu nedenle özellikle de öğrenim hayatı devam eden çocuklarda ve gençlerde hafızayı geliştirmek çok önemlidir. Hafızayı güçlendirmek mümkündür ve bunun için göstereceğiniz her çaba size olumlu sonuçlar olarak geri dönecektir. Hafızayı geliştirmek adına sözel ve yazılı olarak yapılabilecek pek çok çalışma bulunmaktadır. Ayrıca yine bunlar için açılan özel hafıza kursu gibi etkinlikler ve eğitim programları da bulunmaktadır. 

Bu kurslarda ve eğitim programlarında hafızayı geliştirme teknikleri öğretilmektedir.Örneğin pek çoğumuzun şikayetçi olduğu isim hatırlayama sorunu bu kurslarda öğretilen basit teknikler sayesinde kolaylıkla çözüme kavuşturularak bir sorun olmaktan çıkarılmaktadır. Bunun için uygulanabilecek en kolay çözüm öğrendiğiniz yeni ismi mutlaka hemen çağrışım yapacak bir veri ile ilişkilendirmelidir. Mesela yeni tanıştığınız kişinin ismi Gül olsun. Bu ismi unutmamak için tanıdığınız bu isimli bir başka kişi ile aynı anda düşünerek ve kendi kendinize tekrar ederek daha kolay hatırlayabileceğiniz gibi aynı zamanda çiçek ismi olan gül ile de çağrışım yapabilirsiniz. İsmi tekrar ederken gözlerini kapatarak gülü gözünüzün önüne getirmek ve o an gül kokusunu düşünmek bile size kolaylık sağlayacaktır. Bu yöntemi uygulayarak artık kişilerin isimlerini hatırlarken eskisi kadar zorlanmadığınız ve tanıştığınız yeni kişilerin isimlerini kolaylıkla hatırladığınız görmek sizi şaşırtacaktır.

Yine aynı şekilde hafızayı güçlendiren dua okumanın da manevi etkisi bulunmaktadır. Dini inanca sahip olan kişilerin dua etmeleri kendilerinde manevi bir güç oluşturacağı için hafızalarını güçlendirebilecek olumlu etkisi bulunmaktadır. Hafızayı geliştiren gıdalar ise yararlanabileceğiniz bir başka kaynaktır. Beyin gelişimi için büyük bir kaynak olarak gösterilen Omega 3 aynı zamanda hafızayı da güçlendirmektedir. Hafızayı güçlendirmek için omega 3 yönünden zengin balık, fındık gibi gıdaların tüketimi önerilmektedir. Özellikle de somon balığı hafıza gelişimi açısından çok önemli bir kaynak olarak gösterilmekte ve mevsiminde olmak üzere en az haftada 1 kere tüketimi tavsiye edilmektedir.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI